JÜ SOSLU PİLİÇ ROTİ

JÜ SOSLU PİLİÇ ROTİ

Malzemeler

  • 1 kg tavuk kuşbaşı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber

Jü Sos Malzemeleri;

  • 300 gr tavuk kemiği
  • 1 baş ayıklanmış sarımsak
  • 1 adet iri doğranmış kuru soğan
  • 1 dal biberiye
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Tavuklar zeytinyağında yüksek ateşte sotelenir.
  • Doğranmış soğan, biber ve sarımsak ilave etilerek sotelemeye devam edilir.
  • Haşlanmış nohut, süs, jü sos ve baharatlar eklenir, bir taşım kaynatılır ve servise hazır edilir.

Nasıl Yapılır? (Jü Sos)

  • Tereyağ hariç tüm malzemeler karıştırılır.
  • Fırın kabına koyulup, 190 derecelik fırında 45 dakika pişirilir.
  • Kemikler, defne yaprağı, biberiye içinden çıkarılır.
  • Su ve tereyağ eklenip ocakta 10 dakika pişirilir.
  • Blenderdan geçirilerek hazırlanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir