JÜ SOSLU PİLİÇ ROTİ
Malzemeler
- 1 kg tavuk kuşbaşı
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
Jü Sos Malzemeleri;
- 300 gr tavuk kemiği
- 1 baş ayıklanmış sarımsak
- 1 adet iri doğranmış kuru soğan
- 1 dal biberiye
- 1 adet defne yaprağı
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Tavuklar zeytinyağında yüksek ateşte sotelenir.
- Doğranmış soğan, biber ve sarımsak ilave etilerek sotelemeye devam edilir.
- Haşlanmış nohut, süs, jü sos ve baharatlar eklenir, bir taşım kaynatılır ve servise hazır edilir.
Nasıl Yapılır? (Jü Sos)
- Tereyağ hariç tüm malzemeler karıştırılır.
- Fırın kabına koyulup, 190 derecelik fırında 45 dakika pişirilir.
- Kemikler, defne yaprağı, biberiye içinden çıkarılır.
- Su ve tereyağ eklenip ocakta 10 dakika pişirilir.
- Blenderdan geçirilerek hazırlanır.

