Fırında Çıtır Kabak

Fırında Çıtır Kabak

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 100 gram parmesan
  • 1 bardak galeta unu
  • 1 bardak panko
  • Sarımsak tozu
  • 1 yumurta beyazı
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı biber
  • Beyaz biber
  • Tuz
  • Süzme yoğurt

Tarifin Hazırlanışı

  • Kabaklar uzunlamasına ince ince kesilir.
  • Galeta unu, panko, rendelenmiş parmesan, tuz ve toz biberler bir kapta karıştırılır.
  • Yumurta beyazı ayrı bir kaba alınır.
  • Kabaklar önce yumurta beyazına, ardından da hazırlanan unlu karışıma bulanır.
  • Kabaklar fırın tepsisine dizilir. Üzerine zeytinyağ gezdirilirek kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Sarımsak, tuz ve süzme yoğurt çırpılır.
  • Servis tabağının altına yoğurtlu karışım koyulur. Üzerine pişirilmiş kabaklar dizilir.
  • Ceviz, kırmızı biber ve sıvı yağ kavrulur.
  • Kabaklar hazırlanan sos ile süslenerek servis edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir