Fırında Çıtır Kabak
Malzemeler
- 2 adet kabak
- 100 gram parmesan
- 1 bardak galeta unu
- 1 bardak panko
- Sarımsak tozu
- 1 yumurta beyazı
- Zeytinyağı
- Kırmızı biber
- Beyaz biber
- Tuz
- Süzme yoğurt
Tarifin Hazırlanışı
- Kabaklar uzunlamasına ince ince kesilir.
- Galeta unu, panko, rendelenmiş parmesan, tuz ve toz biberler bir kapta karıştırılır.
- Yumurta beyazı ayrı bir kaba alınır.
- Kabaklar önce yumurta beyazına, ardından da hazırlanan unlu karışıma bulanır.
- Kabaklar fırın tepsisine dizilir. Üzerine zeytinyağ gezdirilirek kızarıncaya kadar pişirilir.
- Sarımsak, tuz ve süzme yoğurt çırpılır.
- Servis tabağının altına yoğurtlu karışım koyulur. Üzerine pişirilmiş kabaklar dizilir.
- Ceviz, kırmızı biber ve sıvı yağ kavrulur.
- Kabaklar hazırlanan sos ile süslenerek servis edilir.

