Ürünlerimiz
Karanfil
Detaylar
Batı Hint Adaları, Brezilya ve Sri Lanka’da yetişen karanfil ağacı çiçeğinin tomurcuklarıdır. Öğütülmüş formda toz olarak ve saplı tane olarak yiyecek ve içeceklere aroma katmak için kullanılır.
Kekik
Detaylar
Kendine özgü kokusu ile tanınan çimenlik, tarla, orman kıyılarında ve çayırlarda görülen bitki türlerinin ortak adı.
Anason
Detaylar
Maydanozgiller familyasından 50–60 cm uzunluğunda bir yıllık otsu bitki türü. Anavatanı Doğu Akdeniz’dir.
Fesleğen (Kuru)
Detaylar
Yemeklerde kullanılmak üzere tarımı yapılan fesleğenin kökeni Asya’nın dönenceler arasında kalan bölgelerine dayansa da günümüzde yeryüzünün öteki ılıman bölgelerine de yayılmıştır.
Funda
Detaylar
Her mevsim yeşil yapraklı olan funda, bahçe süslemesinde tercih edilmekte ve kurutulmuş dikensi yaprakları mutfakta kullanılabilmektedir. 600’ü aşkın alt türün anavatanı Güney Afrika’dır. Yaklaşık 70 alt tür ise Afrika’nın diğer bölgelerinde, Akdeniz havzasında ve Avrupa’da yetişmektedir.
Zahter
Detaylar
“kara kekik” olarak anılmaktadır, Yabani bir ot çeşidi olan zahter orta ve güney Anadolu bölgelerinde yetişmektedir.
Reyhan (Kuru)
Detaylar
Reyhan, Osmanlıdan günümüze kadar en çok bilinen ve kullanılan bitkilerden biridir. Osmanlı döneminde şerbet olarak tüketilir, cilt güzelliğinde kullanılırdı. İtalyan mutfağının da baharat olarak kullandığı bu bitki alternatif tıpta şifa niyetine tercih ediliyor.
Aspir Çiçeği
Detaylar
Papatyagiller (Asteraceae) familyasından 50–100 cm boyunda, yaz sonuna doğru (Haziran sonuna doğru-Temmuz Başı) sarı, krem, beyaz, kırmızı veya turuncu çiçekler açan bir bitki türü. Ayrıca kır safranı, papağan yemi, boyacı aspiri, haspir gibi isimlerle de anılır.
Anavatanı Arabistan Yarımadası olup, İran, Hindistan, Pakistan gibi ülkelere yayılmıştır. Türkiye’de Anadolu’da yabani olarak rastlanmakta ve ekimi de yapılmaktadır. Benzerliği sebebiyle ticarette safran bitkisiyle sık sık karıştırıldığından “yalancı safran” denilmektedir.
Kimyon (Tane)
Detaylar
Maydanozgiller (Apiaceae) familyasından Mayıs-Haziran ayları arasında, beyaz ve pembemsi renkli çiçekleri açan, 40–60 cm boyunda, bir yıllık otsu bir bitki türü. Anavatanı Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’dur.
Kimyon (Toz)
Detaylar
Maydanozgiller (Apiaceae) familyasından, Mayıs-Haziran ayları arasında, beyaz ve pembemsi renkli çiçekleri açan, 40–60 cm boyunda, bir yıllık otsu bir bitki türü. Anavatanı Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’dur.
Yeşil Çay
Detaylar
Siyah Çayla aynı bitkiden elde edilir. Siyah çay için yapraklar yavaş yavaş kurutulurken, yeşil çay ise yaprakların toplanır toplanmaz kavrulup hızla kurutulması ile elde edilir. Yeşil çayın oksijen ile tepkimeye girmesine izin verilmez.
Çicek Ihlamur
Detaylar
Ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından Tilia cinsini oluşturan Kuzey yarımkürenin ılıman ve yarı tropik bölgelerinde yetişen ağaç türlerine verilen ad.
Karanfil
Botanik Adı:
Syzygium Aromaticum
Kullanım Alanları:
Tatlılarda, kompostolarda ve bazı et yemeklerinde kullanılabilir.
Faydaları:
Ağız ve diş eti sağlığını korur. Kötü nefes kokusunu önler. Bademcik iltihabı ve reflü gibi bakteriyel ve viral enfeksiyonlarda etkilidir. Kulak ve boğaz ağrısını hafifletir. Öksürük, bronşit, astım gibi solunum sorunlarına iyi gelir. Baş ve kas ağrılarını dindirir. Romatizma ve eklem ağrılarına iyi gelir. Mantar, akne, çıban gibi bakteriyel ve enfeksiyonlu cilt sorunlarını tedavi eder. Enerji verir, zihinsel ve fiziksel yorgunluğa iyi gelir. Sivrisinek vb. böceklere karşı korur. Böcek sokmalarını ve ısırıklarını tedavi eder Saçların hızlı uzamasını sağlar ve saç dökülmesini önler.
Açıklama:
Batı Hint Adaları, Brezilya ve Sri Lanka’da yetişen karanfil ağacı çiçeğinin tomurcuklarıdır. Öğütülmüş formda toz olarak ve saplı tane olarak yiyecek ve içeceklere aroma katmak için kullanılır.
test
Kekik
Botanik Adı:
Thymus
Kullanım Alanları:
Izgara kırmızı - beyaz etlerde, balık yemeklerinde ve çorbalarda kullanılabilir.
Faydaları:
Kan şekerini düzenler. İdrar söktürücü özelliği bulunur. Kalp sağlığını korur. Kansere karşı koruyucudur. İltihaplı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir. Grip ve nezle gibi solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmasını önler Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. Sindirim sorunlarını giderir. Göz sağlığı için faydalıdır. Gıda zehirlenmesi semptomlarını hafifletir. Sağlıklı uyku çekmek ve kilo vermek için faydalıdır. Öksürüğü hafifletir.
Açıklama:
Kendine özgü kokusu ile tanınan çimenlik, tarla, orman kıyılarında ve çayırlarda görülen bitki türlerinin ortak adı.
test
Anason
Botanik Adı:
Pimpinella Anisum
Kullanım Alanları:
Çeşitli ekmek, çörek, poğaça gibi fırın ürünlerinin içerisinde kullanılması tercih edilir.
Faydaları:
Anason çayı, balgam, kabızlık, öksürük, uykusuzluk, stres, mide ve solunum yolu problemlerine iyi gelir. cilt sağlığı için doğal bir ilaç görevi görüp akne tedavisine yardımcı olabilmektedir. Balgam sökücüğü özelliğiyle öksürüğe iyi gelmektedir. Sakinleştirici etkisi sayesinde sinirleri yatıştırır. Anne sütünü arttırmak için kullanılır.
Açıklama:
Maydanozgiller familyasından 50–60 cm uzunluğunda bir yıllık otsu bitki türü. Anavatanı Doğu Akdeniz’dir.
test
Fesleğen (Kuru)
Botanik Adı:
Ocimum Basilicum
Kullanım Alanları:
Et yemeklerinde ve salatalarda kullanılır.
Faydaları:
Hazımsızlık ve mide kramplarına karşı etkilidir. Mide bulantısını kısa sürede geçirir. Anti stres etkisi vardır. Sinirlilik, uykusuzluk, stres ve depresyona karşı etkilidir. Pamukçuk ve ağız içi yaralarının iyileşmesine yardımcı olur. Epilepsi, migren ve baş ağrısı tedavisinde etkilidir. Bal ve zencefil ile kaynatıldığında solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Grip, astım, bronşit gibi rahatsızlıklara karşı etkilidir. Balgam söktürücüdür. A vitamini bakımından zengindir. Bu sayede ağız boşluğu ve akciğer kanserine yakalanma riskini düşürür. İçeriğinde bulunan K vitamini sayesinde kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Fesleğen suyu, mantar gibi deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Demir, manganez, potasyum ve bakır mineralleri bakımından zengindir. Böcek ve arı ısırıklarında fesleğen suyu tedavi amaçlı kullanılabilir.
Açıklama:
Yemeklerde kullanılmak üzere tarımı yapılan fesleğenin kökeni Asya’nın dönenceler arasında kalan bölgelerine dayansa da günümüzde yeryüzünün öteki ılıman bölgelerine de yayılmıştır.
test
Funda
Botanik Adı:
Erica
Kullanım Alanları:
Eşsiz kokusu ve kendine has bir aroması olan bu bitki genellikle çayı yapılarak afiyetle tüketilmektedir.
Faydaları:
İdrar yolu hastalıklarının tedavisine yardımcı olur. Sistit tedavisinde kullanılır. Böbrekleri temizler. Mesane problemlerinde kullanılır. Romatizma tedavisinde kullanılır. Gut tedavisinde yardımcı olarak içilir. Soğuk algınlığına iyi gelir. Öksürüğü alır. Çeşitli sindirim sistemi problemlerinde kullanılır. Prostat sorunlarına iyi gelir. İshale iyi gelir. Karın ağrısını alır. Uyku getirir.
Açıklama:
Her mevsim yeşil yapraklı olan funda, bahçe süslemesinde tercih edilmekte ve kurutulmuş dikensi yaprakları mutfakta kullanılabilmektedir. 600’ü aşkın alt türün anavatanı Güney Afrika’dır. Yaklaşık 70 alt tür ise Afrika’nın diğer bölgelerinde, Akdeniz havzasında ve Avrupa’da yetişmektedir.
test
Zahter
Botanik Adı:
Thymbra Spicata L. var. Spicata
Kullanım Alanları:
Et yemeklerinde, çorbalarda, hamur işlerinde ve kahvaltılıklarda kullanılır.
Faydaları:
Zahter, hazmı kolaylaştırıyor, sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek oluyor. Antioksidan etkileri sayesinde vücuda yabancı-zararlı maddelerin girmesine engel oluyor Zahter antioksidan özellikleri sayesinde düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Grip, nezle gibi kış hastalıklarından tutun da birçok kanser türüne kadar, vücudu çeşitli hastalıklardan koruyor. Vücuda enerji veriyor, yorgunluk hissini azaltıyor. Zahter, vücutta oluşan çeşitli yara ve iltihaplanmaların daha hızlı iyileşmesine destek oluyor. Böbreklerin sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Karaciğerin yağlanmasını engellemede önemli roller üstleniyor. Bağırsakların da sağlıkla çalışmasına destek oluyor. Bunların yanında zahter, antioksidan etkileri sayesinde sinir sistemine de iyi geliyor. Sinir, stres ve bunlara bağlı oluşan uykusuzluğa çare oluyor.
Açıklama:
“kara kekik” olarak anılmaktadır, Yabani bir ot çeşidi olan zahter orta ve güney Anadolu bölgelerinde yetişmektedir.
test
Reyhan (Kuru)
Botanik Adı:
Ocimum Basilicum
Kullanım Alanları:
Et, balık ve tavuk yemeklerinde tercih edilir.
Faydaları:
Vücudu temizleyip, ödem sökülmesini sağlar. Gözlere faydalıdır. Kemik sağlığını olumlu etkileyip, kemiklerin güçlenmesini sağlar. Romatoid artrit hastalarının yaşadıkları ağrıyı azaltır. Kalp-damar sistemini destekler. Kan akışının düzenli olmasını sağlayarak, kalp ritmindeki düzensizlikleri ortadan kaldırır. Çay olarak tüketildiğinde balgamı söker, öksürüğü keser. Radyasyona karşı koruma sağlar.
Açıklama:
Reyhan, Osmanlıdan günümüze kadar en çok bilinen ve kullanılan bitkilerden biridir. Osmanlı döneminde şerbet olarak tüketilir, cilt güzelliğinde kullanılırdı. İtalyan mutfağının da baharat olarak kullandığı bu bitki alternatif tıpta şifa niyetine tercih ediliyor.
test
Aspir Çiçeği
Botanik Adı:
Carthamus Tinctorius
Kullanım Alanları:
Yoğurtlu yemeklerde ve gıda-kumaş sanayisinde renk olarak kullanılır.
Faydaları:
Aspir yağı yenibahar yağı gibi masaj yağı olarak kullanılır ve zayıflamaya yardımcı olur. Kan dolaşımını hızlandıran aspir çiçeği, kandaki pıhtılaşmayı önlemektedir. Harici kullanılan aspir çiçeği çayı, kızamık ve deri döküntülerine iyi gelir. Kesin olmamakla birlikte aspir yağının kalp rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
Açıklama:
Papatyagiller (Asteraceae) familyasından 50–100 cm boyunda, yaz sonuna doğru (Haziran sonuna doğru-Temmuz Başı) sarı, krem, beyaz, kırmızı veya turuncu çiçekler açan bir bitki türü. Ayrıca kır safranı, papağan yemi, boyacı aspiri, haspir gibi isimlerle de anılır.
Anavatanı Arabistan Yarımadası olup, İran, Hindistan, Pakistan gibi ülkelere yayılmıştır. Türkiye’de Anadolu’da yabani olarak rastlanmakta ve ekimi de yapılmaktadır. Benzerliği sebebiyle ticarette safran bitkisiyle sık sık karıştırıldığından “yalancı safran” denilmektedir.
test
Kimyon (Tane)
Botanik Adı:
Cuminum Cyminum
Kullanım Alanları:
Türk mutfağında, köftelerde, bazı et yemeklerinde ve sucuk yapımında kullanılır.
Faydaları:
Sindirimi düzenlemeye yardımcı olur. Kas ve kemik gelişimini destekler. Yüksek kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Bağışıklığı destekler. Astım ve bronşitin tedavisinde etkisi vardır. Gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesine destek verir. Serbest radikallere karşı hücrelerimizi korumaya yardım eder. Diyabetin tedavisinde destekleyicidir.
Açıklama:
Maydanozgiller (Apiaceae) familyasından Mayıs-Haziran ayları arasında, beyaz ve pembemsi renkli çiçekleri açan, 40–60 cm boyunda, bir yıllık otsu bir bitki türü. Anavatanı Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’dur.
test
Kimyon (Toz)
Botanik Adı:
Cuminum cyminum
Kullanım Alanları:
Türk mutfağında, köftelerde, bazı et yemeklerinde ve sucuk yapımında kullanılır.
Faydaları:
Sindirimi düzenlemeye yardımcı olur. Kas ve kemik gelişimini destekler. Yüksek kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Bağışıklığı destekler. Astım ve bronşitin tedavisinde etkisi vardır. Gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesine destek verir. Serbest radikallere karşı hücrelerimizi korumaya yardım eder. Diyabetin tedavisinde destekleyicidir.
Açıklama:
Maydanozgiller (Apiaceae) familyasından, Mayıs-Haziran ayları arasında, beyaz ve pembemsi renkli çiçekleri açan, 40–60 cm boyunda, bir yıllık otsu bir bitki türü. Anavatanı Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’dur.
test
Yeşil Çay
Botanik Adı:
Camellia sinensis
Kullanım Alanları:
Ilık olarak çayı yapılarak tüketilir.
Faydaları:
Metabolizmanın hızlanmasını ve vücuttaki yağın yakılmasını sağlar. Bağışıklık sistemini destekler Nörodejeneratif hastalıklarda semptomların azaltılmasına yardımcı olur. Özellikle meme kanserinden korunmada yardımcıdır. Sindirim sisteminin dengelenmesini sağlar. Güçlü bir antioksidandır. İçeriğinde bulunan polifenoller antioksidan özelliği sayesinde kalp hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olur.
Açıklama:
Siyah Çayla aynı bitkiden elde edilir. Siyah çay için yapraklar yavaş yavaş kurutulurken, yeşil çay ise yaprakların toplanır toplanmaz kavrulup hızla kurutulması ile elde edilir. Yeşil çayın oksijen ile tepkimeye girmesine izin verilmez.
test
Çicek Ihlamur
Botanik Adı:
Malvaceae
Kullanım Alanları:
Çiçek durumları tıbbi olarak kullanılır. Ihlamur çiçeği yatıştırıcı, idrar verici ve balgam söktürücü olarak çay halinde kullanılır. Ihlamur çiçeği banyosunun da yatıştırıcı bir özelliği vardır.
Faydaları:
Terlemeyi teşvik eder, Ateş düşürür, Öksürüğe iyi gelir, Gribe ve nezleye iyi gelir, Migren ağrılarını hafifletir, Kaygıyı azaltır, Stresi azaltır ve rahatlama sağlar, İshal tedavisinde kullanılır, Kan basıncını düşürür, Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır, Damar sertliğine karşı kullanılır, Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar, Kas spazmlarını giderir, Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır, Boğaz ağrısını alır, Hazımsızlığa iyi gelir, Çarpıntıyı giderir, Toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Açıklama:
Ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından Tilia cinsini oluşturan Kuzey yarımkürenin ılıman ve yarı tropik bölgelerinde yetişen ağaç türlerine verilen ad.
test